Käytin loimeen puolivalkaistua rohdin8. Pellavalangan epätasaisuus elävöittää työtä kivasti. Loimen pituus 1,90m leveys 67cm. Puihin laittaminen oli haasteellista, koska loimi oli aika lyhyt mutta kumminkin aika leveä. Langat tahtoivat sotkeutua toisiinsa jonka vuoksi loimea oli haasteellinen käsitellä. Kiersin loimen tukille ja päätin ihan suosiolla laittaa tiuhtavarret vasta lopuksi. Pellava loimi on jäykkää ja todella helposti sotkeutuvaa, joten lointa pitää käsitellä todella varovasti.

Niisin työn neljälle varrelle ja sidoksena käytin ihan tavallista palttinaa. Kuviokuteen sidoksena käytin ripsisidosta. Kudoin työn pohjan neljällä eri sävyllä (liu-utin pohja värin vaaleanpunaisesta - siniseen), että saisin työn pohjaan värien liukuvan vaikutelman. Pohjakuteena käytin aivina 16, kuviokuteena puun oksiin aivina 4 sekä kirsikankukkiin pagoda-silkkilankaa.

Kutominen onnistui erittäin hyvin, eikä kutomisen aikana mennyt kuin yksi lanka poikki ja sekin oli helposti korjattavissa. Suihkutin loimea aina välillä ja pidin niisivarsien takana kosteaa pyyhettä... helpotti kutomista, langat eivät niin pahasti sotkeutunut keskenään. Työn alla kulki koko työn teko ajan kuitukangasmalli jota seurasin työn kulkiessa. Kudoin työn nurjapuoli ylöspäin, mutta huomasinkin jälkeenpäin, että tarkoitus olisikin ollut tehdä juuri peilikuva, niin että oksat olisivatkin lähteneet oikealtapuolelta vasemmalle.

Tästä vesiväri työstä sain inspiraation kudottavaan työhön.

Pellava lankoja, aivina 16

Puolakoteloita.